E PARA JEHONE

 

I mbarë Shtatori përherë prindëror

drit edhe ëndërr jehon

fjala ngroh fjalën vetëm në zemër,

Jeta në liber përherë begaton.

Jemi a s'jemi Ne

Mihal Ekonom?

Të fjalës, të ëndrrës përherë jetëgjatë,
të dritës,të zemrës trokitje dhe hap
Kjo dashuri e para jehon
Të gjithë ne jemi, Ekonom.

Fëmijnorë me një alfabet
Dija shtrin krahët e saj të shtrenjtë,
Të rritur përherë me dije pafund
Sot edhe nesër të mbarë, gjithëkund

Lindje e re, e para shkollë
Jemi a s'jemi Ne Mihal Ekonom?

Jeta-një libër ne kureshtarë
të gjithë punëshumë
të mbarë, e pafjalë
Kjo dashuri e para jehon
Të gjithë ne jemi, Ekonom

 

 

Teksti

Ruzhdi Gole

Kompozoi

Markelian Kapidani

 

 

Këndoi

P. Mehmeti

 

 

Këndoi

Kori i Shkollës Jopublike

"Mihal Ekonomi"

Këndoi

R. Beqiri