NJOFTIM MBI PROVIMIN E MATURES 2023

 

Sipas udhëzimit, provimet e Maturës Shtetërore do të fillojnë në orën 10:00 të mëngjesit dhe do të zgjasin dy orë e 30 minuta. Testet e Maturës Shtetërore janë hartuar nga Qendra e Shërbimeve Arsimore, ku secili test do të vlerësohet me 60 pikë maksimale.

Maturantët që rezultojnë mbetës i japin provimet në sesionin e dytë.

 

 

 

Kriteret e Universiteteve Publike për vitin akademik 2023-2024

Kriteret e Universitetit të Tiranës

Kriteret e Universitetit të Mjeksisë, Tiranë

Kriteret e Pranimit të Universitetit të Durrësit

 

 

 

MATURANT

... Vjen një ditë dhe secili ndjen, mendon për rrugën e kryer. Rrugëtimi përherë percjell dëshira plot përfytyrime, pamje të reja, kuptime të panjohura ende...

Midis ditës, dritës dhe dijes, midis vetveteve tona, të vërtetave tona, vështrimeve dhe vërshimeve maturohemi. Zanafilla shpreson pjekuri, përvojë, portrete për të mbetur emra, jo vetëm emra... Vazhdimësia... Rasat tona janë të pafundme, algjebra jonë është kyçi i artë i mendjes për të nesërmet e të gjithëve...

Dituria njerëzore - kuptimësia  e të gjitha shkencave, e të gjitha maturive.

Breza, plot, jo vetëm kaq, më tepër. Çdo emër mbjell vetveten, shpreh, shëmbëllen, nuk shëmbellen. Çdo emër këtu, kudo, kurdoherë rrezaton...

 

MATURA SHTETERORE 2022

 

MATURA NDER VITE