“Nuk mund ta mohosh diēka, pa e njohur mė parė dhe nuk ke tė drejtė ta pėrbuzėsh e shpėrfillėsh, kur tė mungon ēdo lloj njohje pėr tė”... Mihal Ekonomi

Diploma e pare

Matura

NXËNËSIT MË TË MIRË NDËR VITE

ARRITJET NDËR VITE

Arritje

ELSA EKONOMI HILA

 

ELSA HILA

 

Është presidente e shkollës jopublike "Mihal Ekonomi". Ajo e ka drejtuar dhe administruar shkollën që nga themelimi i saj më 2002. Drejton me shumë profesionalizëm shkollën 9-vjeçare dhe të mesme. Ka një karrierë të sukseseshme në punën e saj si mësuese e gjuhës dhe e letërsisë në shkollën e mesme "Gjergj Kastrioti " dhe më pas si inspektore e gjuhes dhe letersise pranë DAR Durrës.

Elsa Ekonomi Hila është diplomuar në UT dega gjuhë -letërsi. Ka kryer kualifikime pasuniversitare në lëndët: “Letersi, Teori e letersise, Filozofi” në fakultetet përkatëse. Është njohëse e disa gjuhëve si anglisht, rumanisht, greqisht, italisht. Gjuhën angleze e ka mbrojtur në UT pranë fakultetit Histori- Filologji në vitin 1986 e shoqëruar dhe me një kualifikim të mëtejshëm në një shkollë verore në SHBA në vitin 2003.

Ka botuar shkrime të ndryshme të karakterit kritik -letrar, biografik dhe gjuhësor. Gërshetimi i eksperiencës së gjatë me kualifikimet e pandërprera e kanë bërë shumë të sukseseshme në punën që bën pa u lodhur, plot dinamikë e vitalitet.

Eshte shpallur “Mësuese e vitit për letërsinë” në vitin 1999. Është vlerësuar me titullin "Nderi i Punës" nga Bashkia Durrës në vitin 2004. Ka një çertifikatë vlerësimi për edukimin si kembim kulturor shqiptaro- amerikan në pozicionin e lektores pranë Houston Community College System në vitin 2003.

 

 

E-mail: elsahila@mihalekonomi.com

 

 

 

Stafi