“Nuk mund ta mohosh diēka, pa e njohur mė parė dhe nuk ke tė drejtė ta pėrbuzėsh e shpėrfillėsh, kur tė mungon ēdo lloj njohje pėr tė”... Mihal Ekonomi

Diploma e pare

Matura

NXËNËSIT MË TË MIRË NDËR VITE

ARRITJET NDËR VITE

Arritje

Pak histori - gjithcka per dijen
Te njohesh jeten e nje shkolle mjaftojne pak vite

Te kuptosh jeten e nje brezi -je mesues, je nxenes, je Ardhmeri. Te njohesh Ardhmerine te duhet jeta e te gjitheve......pervoja,njerezorja,e pakufishmja dije.Gjithcka per dijen per te shkruar pak histori. Jubileu i dhjete,numer plotesie,i vetem,jo i vetem. NJEMBEDHJETE SHTATOR DYMIJE E DY - DYMIJE E DY-MBEDHJETE.Nje lindje e re,e guximshme.Shpirti njerezor, mendimi bashkekohor,perkujdesja,synimet u bene themelet e te pares shkolle (jo) publike "Mihal Ekonomi"fale te mirenjohurve:Prof.Ilia Prifti dhe Elsa Ekonomi. Viti i pare i shkolles 2002-2003,vit nismetar i besimit per te shpresuar tek e reja,tek e panjohura ,tek memesia D I J E . Adresa e pare e shkolles:ndertesa nr.102,lagjja nr.5, rruga " Deshmoret".Administratore Elsa Hila,drejtore didaktike Ana Prifti.Fillesa me tri klasa te para te mesme te pergjithshme me 59 nxenes dhe nje klase e dyte e mesme me 25 nxenes. Perpjekjet e kolektivit pedagogjik misheruan nivelin e larte te mesimdhenies dhe te edukimit me emra te nderuar mesuesish ne qytetin tone,nderthurje e tradites arsimdashese me novatorizmin e mendesise pedagogjike. Ne vitin shkollor 2003-2004 shkolla peruroi nje ndertese te re, ne nje mjedis sa te njohur aq dhe me bashkekohor,lagjja nr.3, rruga "Tregtare"(ish shkolla"16shtatori").Mjedise laboratorike, palester,fushe basketbolli. Njekohesisht ne kete vit u hap tek ne niveli i arsimit nentevjecar. Prurjet e reja te nxenesve nga viti ne vit erdhen ne saj te punes se mire,shkolla shume shpejt beri emer cilesor ne qytet,sherbeu si nxitje per hapjen e shkollave te tjera jopublike ne qytet.Vite e vite pervoje,komunikim dashamires me prinderit e nxenesit,qellime te reja per te ervetesuar e shprehur permbajtje sa me demokratike e sociale per brezin e ri.Shume nga nxenesit e kesaj shkolle jane nderuar me medalje per rezultate te larta mesimore, ne konkurse te ndryshme,olimpiada teatrale,aktivitete sportive. Dhe tek"Mihal Ekonomi"ka nxenes e mesues te vertete,vete e verteta eshte nxenese e dijes...me e pakufishmja Ardhmeri.

Te njohesh jeten e nje shkolle duhen shume vite.Kur njeh zanafillen e saj,femijerine,pjekurine shpreson dhe beson shume tek ky dhjetevjetor,tek gjithcka qe vjen per te miren e Njeriut nxenes,mesues,qytetar.